Procesul lui Prometeu

Autor: Karel Capek

Gen: Teatru absurd

Durata: 40min

Un spectacol original, cu caracter simbolic şi satiric, bazat pe dramatizarea nuvelei „Osandirea lui Prometeu” de Karel Capek. Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu.

Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale tematice antrenante. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice.

Spectacolul a fost prezentat cu succes la festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru precum şi la evenimente culturale pe tematică antică